top of page

Dating: "Av for en afvisning!"Dating: ”Av for en afvisning!”


Er du single og i dating fasen? Så vil du nok kunne nikke genkendende til dette:I dating junglen har de fleste oplevet før eller siden at løbe ind i at blive afvist.


Og for mange mennesker er en afvisning lig med:

• Et hak i selvtilliden

• En følelse af skam, ydmygelse eller følelsen af at blive såret


Dét gør, at mange ikke tør at vise sig selv og sine intentioner frem, da de føler at det er med stor risiko for store mentale konsekvenser.


I dette blog indlæg vil jeg fortælle dig, at det måske ikke er så risikabelt eller slemt at blive afvist. Tja, når du er færdig med at læse det, kan det endda være, at det er gået op for dig, at det er en del af dating-rejsen at skulle igennem dem der siger nej for at komme til dem der siger ja og at en afvisning ikke skal tages personligt.


Du tænker nok nu: Hvorfor skulle det ikke være slemt at blive afvist?

-Jo, nu skal du høre.. Dét der gør, at mange føler et hak i selvværdet når de bliver afvist, er at de tolker afvisningen på en bestemt måde. Altså betydningen af afvisningen. Det kan være du kan nikke genkendende til disse tolkninger af en afvisning:

Når jeg bliver afvist betyder det at:

• Jeg ikke er god nok

• Jeg er grim

• Jeg er ikke tiltrækkende

• Jeg er en taber


..Det er ikke særlig flatterende betydninger som mange mennesker siger til dem selv, når de bliver afvist.Men STOOOP lige op en gang..!


Jeg vil lige spørge dig om 2 ting:

1. Ved du hvorfor du er blevet afvist?

Nej, der kan nemlig være 1000 grunde til at denne person ikke er interesseret i dig. Det kan være han/hun har haft en tidligere kæreste som du minder om. Det kan være at han/hun har problemer i sit liv og ikke har overskud til en flirt. Eller det kan være du har glemt at børste tænder og lugter ud af munden.

Pointen: Du ved ikke hvilken grund det er, så lad være med at hop til en fejlagtig konklusion.


2. Vil du give kontrollen over dit selvværd til en person du lige har mødt?

Nej vel. Det skal da vel ikke være andre der dikterer om du er god nok.


Faktum er, at vi alle er tiltrukket at forskellige ting. Så hvis du bliver afvist, så er det ikke personligt, men blot en smagssag. En person der er tiltrukket af slanke fyre med langt hår vil ikke være tiltrukket af buttede fyre der er skallede. Men det betyder ikke at den ene ikke er god nok som menneske, det er blot en smagssag. Ligesom at du måske bedre kan li’ pizza end burger. Det betyder bare at du skal lede efter en pizza og burgeren skal lede efter en der kan li’ burger. (Jeg tænker du forstår min lidt abstrakte metafor..)


OBS: At en afvisning ikke skal tages personlig, betyder ikke, at der ikke er noget du kan gøre for at forhøje sandsynligheden for at skabe tiltrækning. Dét er en af de ting jeg hjælper mennesker med, nemlig at finde ud af hvordan dit førstehåndsindtryk er (både online og i virkeligheden) og hvad du måske med fordel kunne justere for at være mere tiltrækkende.


Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har en udfordring i dit dating liv, så giver jeg et uforpligtende svar på, hvordan vi kan gribe det an.


Pasquale Paladino,

Dating & Parforholds Coach 

Comments


bottom of page