top of page

Er du -eller har du- en usikker kæreste?
-”Jeg er ikke god nok til min kæreste?”

-”Hvorfor er min kæreste sammen med mig, når der er andre mennesker, der er smukkere, stærkere, klogere, sjovere og mere perfekte end mig...?”

-”Min kæreste vil garanteret hellere have en anden, der er bedre end mig”


Kender du til tankerne ovenover? Så ved du med stor sandsynlighed også hvilken ”øv-følelse” det kan give! Måske føles det som en klump i halsen, et sug i maven eller en ubehagelig sitren i kroppen. Uanset hvordan det føles, er der et eller andet indeni dig, der prøver at fortælle, at du ikke er god nok til din kæreste.


Usikkerhed

Mange mennesker har en følelse af mindreværd i deres parforhold. Ofte søger de fra deres kæreste, at få bekræftelse og anerkendelse for, at de er elskede, værdifulde og gode nok.


Har du bemærket nogle af disse signaler på usikkerhed:


  • En irrationel trang til, at kæresten skal bekende sin kærlighed for dig hele tiden.

  • Et behov for at kontrollere din kærestes sociale liv. Måske ved at fortælle hvem du ikke vil have at der omgås ham/hende, eller at der ikke må kigges på/snakkes med det modsatte køn. Måske er det på en passiv-aggresiv måde, så hvis han/hun gør noget du vil betegne som ”egoistisk” (for det er ikke en handling, der bekender sin kærlighed til dig), så bliver du fornærmet.

  • En indre stemme, der prøver at forudsige hvordan du mister din kæreste.


Umulig bekræftelse & anerkendelse

Måske har din kæreste prøvet igen og igen at bekræfte dig, rose dig til skyerne, fortælle d