top of page

Jalousi, Usikkerhed og Mistillid i parforhold


Har du en Jaloux, Usikker eller Mistroisk kæreste/partner?

-GENKENDELSEN-


Jalousi, mistro og usikkerhed er desværre hverdag for rigtig mange parforhold.


Du kender måske én eller er selv i et parforhold, hvor en kæreste eller partner er bange for, at du finder en anden. I starten synes du måske, at det er et uskyldigt træk. Men usikkerhedens klør vil langsomt stramme grebet og jo flere følelser der bliver involveret, jo mere skrues der op for jalousien.


Måske prøver du at bekræfte din partner i din loyalitet og troskab. Som du nok har oplevet, hjælper det intet. Hvor meget du end bekræfter partneren, går usikkerheden, jalousien og mistroen ikke væk. Usikkerheden er i din partners hoved og lige meget hvad du gør, ændres det ikke. Det er ikke dig der skal ændre dig. Det er din partners problem.


Du tænker måske at ”forhold handler om kompromisser” og gør den fejl som mange gør. Nemlig at gøre det unormale normalt, ved at gå med til noget, der egentlig er i strid med dine overbevisninger om hvem du er og hvad der er normalt. Det kan eksempelvis være, at din partner kræver, at du ikke tager til fest alene, hvis der er folk af det andet køn tilstede.


-HENSYNET-


Det er skruen uden ende. For nu hvor du har ”anerkendt” adfærden som normal, ved at acceptere det, så bekræfter du din partner i, at det er okay at være jaloux og behandle dig på en måde, der ikke er ligeværdig.


Du oplever måske en eller flere af tiltag som eksempelvis:


  • Der forventes at du tager telefonen eller svare på sms lige meget, hvad du er i gang med.

  • Du skal rapportere, hvor du er og præcist hvad klok du kommer hjem.Når i er ude sammen, føler du dig overvåget af din partner.

  • Når du har været ude uden din partner, skal du rapportere hvad der sket og hvem du har snakket med. (Det vil føles mere som et forhør, end som en samtale)

  • Der kommer overdrevne regler for, hvad der er tilladt i forhold til det andet køn.

Hver gang du ”tager hensyn” til din partner og acceptere et tiltag, træder du et skridt længere ned i kviksandet.

Du taber et lille stykke af dig selv hver gang og snart vil alle hensynene sandsynligvis resultere i, at du glemmer, hvem du selv er. Det kan være du med tiden har svært ved at mærke efter hvem du er og bliver mere og mere en skygge af dig selv.


Er din partners opførsel i orden? Så længe du ikke siger fra, så siger du faktisk indirekte at det er! Du er selv halvdelen af problemet, når du tillader at blive begrænset og ikke får lov at være den du er. Hvem er du, hvordan vil du leve og hvad vil du finde dig i? Det spørgsmål vil jeg udfordre dig til at tænke over.


-DU HAR ET VALG-

1. Du kan fortsætte som du gør, fortsætte med at gå på kompromis med dig selv og miste din identitet.

Hvor meget livsglæde har du nu? Hvor meget respekt har du for dig selv? Er du den bedste version af dig selv? Er du lykkelig?


2. Eller du kan kræve din frihed til at være den du er. Kræve at blive behandlet som en ligeværdig. Kræve at blive behandlet med respekt.

Hvordan ville din livsglæde se ud hvis du havde det? Hvis din partner virkelig elsker dig for den du er, ville du så skulle lægge låg på dig selv?


Pasquale Paladino

Dating & Parforholds Coach

Comments


bottom of page